Fortellerskolen 2022

Vi holder på å planlegge neste års konferanse. Informasjonen her er fra 2022.

Fortellerskolen:

Coaching workshop

Vi gjentar suksessen med coaching-kurs for mellomledere og ledere som jobber med fortellende journalistikk på ulikt vis. 

Godt å Vite

 • Hvor

  Kulturhuset i Bergen

 • Når

  09.00-15.00, 21. september 2022

 • Hvem

  Jan Winburn og Moni Basu

I år har vi med oss stjerneredaktør Jan Winburn og prisvinnende journalist Moni Basu, som begge har jobbet sammen i CNN. Winburn har ledet flere reporterteam i CNN og står bak arbeid som blant annet har høstet Pulitzer-priser. Både hun og Basu underviser i fortellende journalistikk og kjenner hverandre godt. Med fokus på samspill mellom journalist og leder og med lang erfaring og sjelden kompetanse på feltet, vil de gjøre dere som ledere til enda bedre coacher for journalistene deres. 

Fortellingens polarstjerne

En «master class» i kreativ journalistikk

Journalistikk er en galakse av fortellinger – en matrise av problemstillinger, informasjon og mennesker. Hver fortelling er unik, og står overfor sine egne utfordringer – både når man er ute og samler inn informasjon og når man skal skrive. Hvordan finner vi frem med så mange valg? Navigér som de oppdagelsesreisende gjorde, ved hjelp av en polarstjerne. 

Godt å Vite

 • Hvor

  Kulturhuset i Bergen

 • Når

  09.00-15.00, 20. - 21. september 2022

 • Hvem

  Tom French og Jacqui Banaszynski

I løpet av denne to dagers workshopen vil de to prisvinnende og anerkjente journalistene Tom French og Jacqui Banaszynski bryte ned innsamlings- og skriveprosessen og presentere tidsbevisste strategier for hvordan du kan styrke arbeidet ditt fra oppdrag til publisering. Vi vil utforske hvordan man kan komme opp med friske, overbevisende ideer; hvordan få tillit hos kildene; hvordan intervjue i dybden på jakt etter følelser; hvordan lete etter scener og karakterer; hvordan organisere notatene dine og identifisere en klar struktur; hvordan utarbeide, skjerpe og fylle skrivingen din med energi og eleganse. Vi vil analysere spesifikke fortellinger for å undersøke hva som får dem til å funke og «brainstorme» hvordan man kan løse vanlige problemer. Til slutt vil du sitte igjen med nye verktøy og inspirasjon for å løfte arbeidet ditt til et nytt nivå.

Løft nyhets- og featurejournalistikken

Lær historiefortelling

Med denne fortellerskolen ønsker vi å hjelpe mediehusene og journalistene som har mindre tid, ved å vise dem noen enkle, men geniale grep som kan løfte både nyhets- og featurejournalistikken.

Godt å Vite

 • Hvor

  Kulturhuset i Bergen

 • Når

  09.00-15.00, 21. september 2022

 • Hvem

  Niels Christian Geelmuyden og Line Vaaben

I år tilbyr vi et helt nytt og unikt tilbud til journalister som til daglig jobber med nyhetsjournalistikk, og som ønsker å utvikle seg innenfor historiefortelling. I en todelt fortellerskole vil du få mulighet til å lære av to av Skandinavias aller beste fortellere. Den første delen av dagen ledes av norske Niels Christian Geelmuyden, en av landets mest erfarne, skarpe og underholdende portrettjournalister. Den andre delen ledes av danske Line Vaaben, prisvinnende featurejournalist, Politiken-redaktør og en av våre mest populære foredragsholdere. Med denne fortellerskolen ønsker vi å hjelpe mediehusene og journalistene som har mindre tid, ved å vise dem noen enkle, men geniale grep som kan løfte både nyhets- og featurejournalistikken.

Fortellerskolen er støttet av Stup.